HUMANITARNI TURNIR “DUBROVAČKI GAMBIT”

 

Humanitarnim šahovskim turnirom ‘Dubrovački gambit’ koji je odigran u subotu /3. srpnja 2021./ u Parku Luja Šoletića u Gružu prikupljeno je 1.620 kuna za pomoć jednoj peteročlanoj dubrovačkoj obitelji, potvrdio nam je to Ivica Hajdić ispred grupe ‘Tata je tata’ koja je bila jedan od organizatora ovog humanitarnog turnira. Na turniru su sudjelovali mladi i stariji šahisti, a umjesto kotizacije za sudjelovanje u turniru svatko je mogao ‘ubaciti’ novčani prilog od srca za pomoć ovoj obitelji.

U grupi seniora prvo mjesto zauzeo je Krešimir Glavinić, na drugom je mjestu Lujo, na trećemu je Ivan Šteta, četvrto je mjesto zauzeo Marko Grgurević, peto Orsat Koštro, šesto Marko Margaretić, sedmo Maro Budrović i osmo Spajić.

U grupi kadeta najbolji je bio Matej Perak, a u stopu ga je opet slijedila, na drugom mjestu, šestogodišnja sestrica Ana Perak. Treće mjesto zauzeo je Blaž Di Ceglie, četvrti je bio Tonko Sebastian Tonko, peta Bruna Di Ceglie i šesti Leo Baričević.

Sudac na turniru bio je Nikša Ivanković ispred Šahovskog kluba Dubrovnik. Turnir su organizirali Kulturni centar Jadran u suradnji s udrugom Informadur, Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, grupom Tata je tata, Udrugom veterana, vojnika i domoljuba uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika i tehničku podršku Šahovskog kluba Dubrovnik.