PLAN AKTIVNOSTI ŠAHOVSKOG KLUBA “DUBROVNIK” ZA 2022.

Siječanj

Poslovi u vezi prijelaznog roka i obnove registracije kluba za 2022.

Veljača – Lipanj

On-line škola za djecu Šahovskog kluba „Dubrovnik“

Ožujak

Rejting turnir

Travanj – Studeni

Nastup prve ekipe u II. hrvatskoj šahovskoj ligi – skupina jug

Svibanj

Nastup ekipe Šahovskog kluba „Dubrovnik“ u Kupu RH za 2022.

Lipanj – Srpanj

Nastup kadeta i juniora na natjecanjima na regionalnoj i nacionalnoj razini

Kolovoz – Rujan

Rejting turnir

Listopad

  1. pojedinačno prvenstvo Grada Dubrovnika u šahu za 2022.

Studeni

Ekipna prvenstva za juniore i kadete za 2022.  – Skupina jug

Prosinac

Godišnja izborna Skupština Šahovskog kluba „Dubrovnik“

Moramo napomenuti da je riječ o okvirnom, zasad sagledivom planu koji je umnogome uvjetovan stanjem povezanim s mjerama protiv covida-19, kao i financijskim stanjem kluba. Naime, što se financija tiče, mora se reći da su novci koji se planiraju dobiti iz Dubrovačkog športskog saveza – cca 70.000,00 kuna za 2022. jednaki onima koji su isplaćeni u 2021., a dvostruko manji od onih u 2019. Također, i navedeni termini događanja ovisni su o kalendarima natjecanja na regionalnoj razini – skupina jug, a moguća su pomjeranja termina, ovisno o uvjetima koji su potrebni za njihovo ostvarenje. Moguća su i još neka izvanredna pojedinačna i ekipna natjecanja i susreti, ali i to je teško predvidivo. Rejting turniru, kao i pojedinačno prvenstvo Grada Dubrovnika ovisit će o broju zainteresiranih sudionika, a neće se održati ako na njima bude sudjelovalo manje od 10 igrača.

U prvom dijelu godine planira se sustavno riješiti pitanje otvaranja i održavanja prostorija, ukoliko se pronađe odgovarajuća osoba koja te poslove obavljala kao tehnički tajnik. Planirana neto-plaća je cca 2.000,00 kuna mjesečno, a klub bi bio otvoren 4 dana tjedno.

Mišljenja smo da bi i mlađi i svi drugi zainteresirani šahisti, u svrhu učenja teorije i prakse šahovske igre trebali koristiti besplatni šahovski program www.lichess.org, za što će klub pokušati angažirati i posebnu osobu za davanje uputa za korištenje toga programa.

 

ŠAHOVSKI KLUB “DUBROVNIK”