USPJESI PREDRAGA ZERDA

Naš član MK Predrag Zerdo ostvario je vrlo dobre rezultate na prigodnim brzopoteznim turnirima koji su u dvije protekle subote održani u Humu na Sutli i Zagrebu.

Na tradicionalnom brzopoteznom turniru u povodu Dana Općine Hum na Sutli koji je održan dana 30. travnja 2022. Zerdo je u konkurenciji 49 šahista, uglavnom iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije zauzeo je vrlo dobro 4. mjesto s 8 bodova, iako je na listi nositeljstva bio tek 19. Igralo se 13 kola po švicarskom sustavu, s tempom igre 5 minuta po igraču za cijelu partiju.

Na tradicionalnom brzopoteznom turniru u povodu Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe koji je održan u Zagrebu 8. svibnja 2022., Zerdo je u konkurenciji 35 šahista uglavnom većih kategorija do razine međunarodnog majstora sa 6 bodova zauzeo vrlo dobro 4. mjesto, iako je na listi nositeljstva bio tek 11. Igralo se 9 kola po švicarskom sustavu, s tempom igre 7 minuta + 3 sec po igraču.

Zerdo /48/ je u predratnom razdoblju bio među najdarovitijim dubrovačkim šahistima /čak i među nogometašima/, ali je u vihoru studija i posla, na kojima je također bio vrlo uspješan i još je uvijek /dipl. ing. elektrotehnike i vrstan računalni stručnjak, s dugim radnim stažom u Ericsson Tesli u Zagrebu/, tako da je skoro 30 godina bio bez natjecateljske šahovske aktivnosti. Ipak, početkom prošle godine ponovno se vratio u matični klub, ne samo u natjecateljski šah, nego i u ukupnu aktivnost u klubu, što već ima svoje učinke u omasovljenju i jačanju šaha među najmlađim uzrastima, a imenovan je i kapetanom prve momčadi budući  dugogodišnji kapetan MK Ivo Ivanković živi na Klisu.

 

Rezultati: DAN OPĆINE HUM NA SUTLI, HUM NA SUTLI, 30.04.2022.

http://chess-results.com/tnr633326.aspx?lan=13&art=4&turdet=YES

 

Rezultati: DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM I DAN EUROPE, ZAGREB, 07.05.2022.

http://chess-results.com/tnr633082.aspx?lan=13