Ponovno dobar nastavak natjecanja

Od 30.rujna do 2.listopada odigrana su nova tri kola 2.HŠL južne skupine. U vrlo dobrim uvjetima za igru Hotela Pinija u Petrčanima došao je i dobar rezultat. Ekipa ŠK Dubrovnik II zabilježila je po jednu pobjedu, remi i poraz te tako prije posljednja tri kola zauzima 6. poziciju sa 5 meč i 16,5 pojedinačnih bodova. Za očuvanje drugoligaškog statusa biti će potrebno osvojiti barem još 2 meč boda, ali poučeni prošlogodišnjim iskustvom iz Makarske moramo se potruditi da ta dva boda stvarno i osvojimo. Za ŠK Dubrovnik u Petrčanima nastupali su Tomislav Musić, Faruk Lošić, Maroje Portada, Zdenko Bender, Vicko Marunčić i Žan Glišović.

U petak 30.rujna po dolasku u Petrčane odigran je meč 4.kola sa ekipom ŠK Sveti Vid iz Privlake. Bio je ovo prvi susret ove dvije ekipe, a završio je podjelom bodova 3:3. Iako prije dolaska u Petrčane smo očekivali da bi u meču između ove dvije izjednačene ekipa mogli zabilježiti pobjedu te uzeti dva boda možemo biti zadovoljni i sa bodom.

ŠK Dubrovnik II – Sv.Vid Privlaka 3:3
Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Damir Šutković 0:1
2.ploča: Faruk Lošić – Damir Kljako remi
3.ploča: Maroje Portada – Marko Glavan 1:0
4.ploča: Zdenko Bender – Ferdo Martinović remi
5.ploča: Vicko Marunčić – Boris Pešušić 1:0
6.ploča: Žan Glišović – Vladimir Končurat 0:1

U subotu 1.listopada odigran je meč protiv ekipe ŠK Makarska koja je u Petrčane došla sa znatno oslabljenom sastavu o odnosu na najjaču postavu. Od igrača iz prve postave tu su bili samo Vitomir Arapović i Miroslav Filipović. Napokon da je i nas malo pomazila sreća pa smo uspijeli tako oslabljenu Makarsku pobjediti 3,5:2,5 i doći do dva vrlo važna boda u borbi za opstanak.

ŠK Dubrovnik II – ŠK Makarska 3,5:2,5
Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Vitomir Arapović 0:1
2.ploča: Faruk Lošić – Miroslav Filipović remi
3.ploča: Maroje Portada – Tino Glavičić 1:0
4.ploča: Zdenko Bender – Damir Glavičić 1:0
5.ploča: Vicko Marunčić – Ivan Mlinarević remi
6.ploča: Žan Glišović – Željko Josipović remi

Posljednjeg dana natjecanja u nedjelju 2.listopada očekivao nas je meč protiv ekipe ŠK A1 Split koja je u prošlom kolu odigrala 3:3 sa izravnim konkurentom za prvo mjesto ekipom ŠK Zadar. Ova nam činjenica nije išla na ruku jer ove dvije ekipe su ostale poravnate na vrhu sa istim brojem meč bodova te će vrlo vjerovatno do kraja odlučivati pojedinačni bodovi o ekipi koja će ići u kvalifikacije za 1.B ligu. Kako smo mi bili prvi sa kojim ŠK A1 Split igra nakon Zadra bojali smo se da ne izgubimo 6:0. Po našu sreću to se ipak nije dogodilo, čak štoviše izvukli smo dostojanstven poraz od 4,5:1,5. Poguban za A1 je bio Zdenko Bender koji je u zanimljivoj partiji savladao Denisa Brulića, te Tomislav Musić koji je izvukao remi prvotiv Filipa Ljubičića. Iako igrači A1 Splita na prvu nisu bili zadovoljni, na kraju im se ipak nasmiješila sreća jer je Zadar osvojio tek 4 boda protiv ekipe ŠK Omiša te se bodovna razlika između ove dvije ekipe tri kola prije kraja povećala na 3,5 boda.

ŠK Dubrovnik II – ŠK A1 Split 1,5:4,5
Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Filip Ljubičić remi
2.ploča: Faruk Lošić – Franjo Bilobrk 0:1
3.ploča: Maroje portada – Srđan Šale 0:1
4.ploča: Zdenko Bender – Denis Brulić 1:0
5.ploča: Vicko Marunčić – Mladen Zelić 0:1
6.ploča: Žan Glišović – Ivica Božanić 0:1

Do kraja su ostala spomenuta tri kola koja će se igrati u Makarskoj od 28. do 30. Listopada, a ŠK Dubrovnik II još očekuju dvoboji protiv ŠK Omiš, ŠK Brda II te u posljednjem kolu protiv ekipe ŠK Petar Sedlar-Pepe iz Kaštela.