Što to ima u Makarskoj?

Od 28. do 30. listopada u Makarskoj odigrana su posljednja tri kola ovogodišnje 2.HŠL skupine jug. Druga ekipa ŠK Dubrovnik izgubila je sva tri meča identičnim rezultatom 4:2 čime je ostala na dotadašnjem učinku od 5 meč bodova te ukupno prikupljenih 22,5 pojedinačna boda. To je rezultat koji je bio na kraju dovoljan za posljednje mjesto sa kojim je ekipa ispala u niži rang natjecanja. Nakon prošlogodišnjih poraza u Makarskoj (također su zabilježena sva tri poraza) postavlja se pitanje: “Što to ima u Makarskoj ? “. Teoretski je bio dovoljan 1 meč bod koji na kraju ipak nije osvojen ni u izravnim mečevima sa glavnim konkurentima za ispadanje.

Uoči zadnjeg kola uz nas još je pet ekipa bilo u igri za posljednje mjesto: HŠK Skradin, ŠK Brda II, ŠK Omiš, ŠK Sv.Vid Privlaka i ŠK Makarska. Porazom od ŠK Petar Sedlar-Pepe mi smo olakšali našim konkurentima bilo kakve dvojbe oko zadnjeg mjesta. Na kraju možemo zaključiti da je u Makarskoj sve u redu nego mi nismo bili dovoljno dobri da ostanemo u ligi. U ekipi koja zauzme zadnje mjesto teško se može nekoga izdvojiti dobrim rezultatom, ali napravit ćemo iznimku i pohvaliti Zdenka Bendera koji je bio naš najbolji igrač ove godine prikupivši 6 bodova iz 9 partija. Eh, da nam je bio barem još jedan Zdenko u ekipi …

Prvo mjesto ove godine osvojio je ŠK A1 Split sa prikupljenih 17 meč bodova isto kao i drugoplasirani ŠK Zadar sa 8 meč pobjeda i međusobni remi. Na kraju su odlučivali pojedinačni bodovi kojih je Split prikupio 41,0 dok je Zadar prikupio 38,5 bodova. Nevjerovatno zvuči ako kažem da je ekipa ŠK Dubrovnik II odigrala svoje najbolje mečeve baš protiv ove dvije ekipe, ali uzalud. U iščekivanje ostaje HŠK Skradin koje je zauzeo 9. mjesto te čeka rasplet kvalifikacija pobjednika 2.liga u kojima će ŠK A1 Split tražiti povratak u društvo 1.B ligaša, a Skradinu omogućiti nastup u 2. ligi dogodine.

7.kolo 28.10.2011.
ŠK Dubrovnik II – ŠK Omiš 2:4
Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Rolando Mimica remi
2.ploča: Faruk Lošić – Ivo Popović 0:1
3.ploča: Maroje Portada – Zrinka Šarić 0:1
4.ploča: Zdenko Bender – Marijo Čečuk 1:0
5.ploča: Vlaho Marunčić – Mirko Žaper remi
6.ploča: Igor Begić – Ivica Marčić 0:1

8.kolo 29.10.2011.
ŠK Dubrovnik II – ŠK Brda II 2:4
Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Krunoslav Kalinski 0:1
2.ploča: Faruk Lošić – Zvonimir Vukušić remi
3.ploča: Maroje Portada – Zvonimir Čalija 0:1
4.ploča: Zdenko Bender – Marko Lovrić 1:0
5.ploča: Vicko Marunčić – Josip Meštrović remi
6.ploča: Igor Begić – Marko Šekelja 0:1

9.kolo 30.10.2011.
ŠK Dubrovnik II – ŠK Petar Sedlar-Pepe 2:4
Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Atif Dumpor remi
2.ploča: Faruk Lošić – Mate Ribičić remi
3.ploča: Maroje Portada – Igor Brunski remi
4.ploča: Zdenko Bender – Ante Maras remi
5.ploča: Vicko Marunčić – Ivica Brkić 0:1
6.ploča: Vlaho Marunčić – Ratomir Bradarić 0:1

Učinak igrača ŠK Dubrovnik
Zdenko Bender 6(9)
Vicko Marunčić 4,5(8)
Faruk Lošić 3,5(9)
Maroje Portada 3,5(9)
Igor Begić 2(4)
Tomislav Musić 2(9)
Žan Glišović 0,5(2)
Vlaho Marunčić 0,5(3)