Dubrovčani u Svetom Filipu i Jakovu Marko Jelčić, Faruk Lošić, Tomislav Musić, Tomislav Šeparović, Zdenko Bender, Vlaho Marunčić

Odličan plasman na kraju natjecanja

U Makarskoj su odigrana posljednja tri kola ovogodišnjeg natjecanje 2.HŠL južne skupine. Pobjednik je ekipa ŠK Petar Sedlar-Pepe koja je u uzbudljivom finalu minimalno rezultatom 3,5-2,5 pobjedila ekipu ŠK Mornar i tako dobila priliku da prvi put izbori nastup u 1.B HŠL gdje već od njenog početka 2007. godine neprekidno nastupa i prva ekipa ŠK Dubrovnik. Uoči zadnjeg kola i međusobnog susreta ove dvije ekipe “Mornari” su držali meč bod prednosti ispred “Kaštelana” te ima je bio dovoljan remi, ali na kraju meč je odlučen na 6.ploči gdje je Ribičić savladao Olića te uz ostale partije koje su završile remijem donio svojoj ekipi prvo mjesto. Dodajmo i ovome da je druga ekipa ŠK Dubrovnik jedina uspijela “uzeti” meč bod pobjednicima tako što je odigrala 3:3 u 4.kolu igranom još i Sv.Filipu i Jakovu prošloga mjeseca.

ŠK Dubrovnik je osvojio 10 meč bodova te 29 pojedinačnih bodova što je bilo dovoljno za odlično 5.mjesto. Pobjede su ostvaren protiv ekipa ŠK Bačvice 5-1, ŠK Omiš 5-1, ŠK Solin-Cemex 4,5-1,5 te ŠK Makarska 4-2. Uz već spomenuti remi sa pobjednicina ŠK Petar Sedlar-Pepe neodlučen rezultat je ostvaren protiv ŠK Sv.Vid Privlaka, te porazi od ŠK Mornar 5:1 i ŠK Primošten 5:1.

Dodajmo i ovome da je napokon skinuto “Makarsko proklestvo” gdje smo u prijašnja dva nastupa imali skor od 6 poraza u isto toliko mečeva. Ove godine uz neodlučen rezultat protiv Privlake veseli da je baš prva pobjeda u Makarskoj došla protiv domaćina u posljednjem kolu.

Završni plasman naše ekipe možemo smatrati uspjehom jer ovogodišnji cilj je bio izbjeći mjesta koja donose ispadanje, a ove godine su ih zauzeli ekipe ŠK Omiš te ŠK Solin-Cemex dok ekipa ŠK Sv.Vid iz Klisa čeka uspjeh “Kaštelana” kako bi ostala u 2.ligi. Iz 1.B lige nam se vraća ŠK Zadar, dok iz 3.HŠL tri kandidata imaju šanse za ulazak i to druge ekipa ŠK Šibenik, ŠK Brda te ŠK Petar Sedlar-Pepekoja može ući samo ako prva ekipa prođe dalje u 1.B ligu.

Za ŠK Dubrovnik ove godine uspješno su nastupali redom: Tomislav Šeparović 3,5(8), Marko Jelčić 6(9), Tomislav Musić 5(9), Zdenko Bender 5(9), Faruk Lošić 6(9), Vlaho Marunčić 2,5(6) te Ante Luetić 1(3).