SPORTSKE IGRE MLADIH I U ŠAHU

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Šahovsko natjecanje za Dubrovačko-neretvansku županiju održano je u Metkoviću 12. lipnja u Gradskom kulturnom središtu uz besprijekornu organizaciju HŠK Metković. Tempo igre iznosio je 15 minuta po igraču, a igrao se švicarac u 5 kola.

Pobjednik je Mihael Borna Bjeliš iz HŠK Metković sa stopostotnim učinkom, dok je Matej Perak iz ŠK Dubrovnik osvojio drugo mjesto sa 4 boda. U ženskoj konkurenciji pobjednica je Ana Perak iz ŠK Dubrovnik. Čestitamo!!!