USPJESI KADETA ANE I MATEJA PERAK

U organizaciji Šahovskog kluba “Čapljina” 28. prosinca 2021. održan je prigodni Božićni turnir za mlađe uzraste na kojemu su nastupili šahisti iz Čapljine, Čitluka, Ljubuškog i Dubrovnika, ukupno 14. Igralo se po švicarskom sustavu u 7 kola uz računalno sparivanje, uz tempo 10 minuta po igraču za cijelu partiju. Pobjednik turnira je Josip Miličević iz Čapljine sa 6.5 bodova iz 7 partija, dok je drugo mjesto zauzela Ana Ostojić, također iz Čapljine, sa 6 bodova itd.

Vrlo dobri su bili i naši članovi, tako da je sedmogodišnja Ana Perak bila najbolja u uzrastu do 10 godina, a njen brat, jedanaestogodišnji Matej Perak u uzrastu do 14 godina, što je za svaku pohvalu i znak da su prvu natjecateljsku godinu doista uspješno završili, između ostaloga osvojivši i početne, četvrte šahovske kategorije.

Najuspješnijim natjecateljima, organizator Šahovski klub “Čapljina” dodijelio je i prigodne nagrade. Cjelokupno natjecanje i druženje proteklo je u ugodnom ozračju, pri čemu treba čestitati svima koji su sudjelovali u organizaciji.