MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR ZA KADETE I JUNIORE U MEĐUGORJU – ZADOVOLJAVAJUĆE

U organizaciji Šahovskog kluba “Brotnjo” iz Čitluka u Međugorju je 3. travnja 2022. održan 4. međunarodni šahovski turnir “Brotnjo Open” za kadete i juniore.

U konkurenciji kadeta i kadetkinja – uzrast do 12 godina, nastupila su 55 natjecatelja, a igralo se u 7 kola po švicarskom sustavu. Članovi Šahovskog kluba „Dubrovnik“ ostvarili su sljedeće rezultate: 10. Matej Perak s 5 bodova, 22. Blaž di Ceglie i 25. Marta Smokvina s 4 boda, 35. Ana Jančić, 37. Tomi Jurković, 38. Teo Baričević, 39. Ana Perak i 42. Petra Smokvina s 3 boda, 46. Raček Cupar i 49. Lucija Zdravka Smokvina s 2 boda, 52. Nike Begić s 1,5 bodom i 55. Maroje Čuljat s 1 bodom.

Pobjednik turnira u ovoj konkurenciji je Vuk Brborić /BiH/ je sa 6 bodova.

U konkurenciji kadeta i kadetkinja – uzrast do 16 godina nastupilo je 37 natjecatelja, a igralo se u 7 kola po švicarskom sustavu. Članovi Šahovskog kluba „Dubrovnik“ ostvarili su sljedeće rezultate: 22. Maja Franulović s 3 boda, 34.  Bruna Di Ceglie 2 boda i 36. Marija Jančić s 1.5 bodom.

Pobjednik turnira u ovoj konkurenciji je Darko Kurtović /CRO/ sa 6 bodova koliko je imao i prošlogodišnji član Šahovskog kluba „Dubrovnik“ Domagoj Begić na drugom mjestu.

Ukupno uzevši, nastup članova Šahovskog kluba „Dubrovnik“ može se ocijeniti zadovoljavajućim, tim prije što je nekima to i prvo službeno natjecanje, a svi su započeli igrati klupski šah praktično tek prije godinu dana. Za vjerovati je da će kroz on-line šahovsku školu kluba, a i predstojeće nastupe , ostvariti daljnji i ubrzani razvoj, naravno ukoliko zadrže volju i upornost.

Na kraju, za uputiti je sve čestitke organizatoru ovoga, sad već tradicionalnog međunarodnog turnira – Šahovskom klubu “Brotnjo” iz Čitluka.