USPJEŠAN PRIGODNI TURNIR U UBRZANOM /RAPID/ ŠAHU

Prigodni subotnji turnir u ubrzanom šahu okupio je lijep broj sudionika, njih čak 16, pretežito onih mlađih uzrasta.
Odazvali su se oni najmlađi kao i oni nešto stariji šahisti, a cijeli je turnir protekao u pravom šahovskom natjecateljskom ozračju.
Igralo se u prostorijama kluba u Gospinom polju, šest kola po švicarskom sistemu sparivanja, a tempo igre bio je 10+5 (deset minuta po igraču plus pet sekundi za svaki odigrani potez).

Na kraju, pobjedu je očekivano odnijela prva violina Grada, kako ona šahovska tako i ona “obična”. FIDE majstor Anvar Turdyev.
Anvar je zabilježio šest pobjeda iz šest susreta. Samo naizgled laka pobjeda Turdyeva jer svjedočili smo tome kako se u par susreta morao dobrano oznojiti ne bi li svladao svoje suparnike. Drugo mjesto osvojio je majstorski kandidat Tomislav Musić sa 4 i pol boda, a treće, s istim brojem bodova, trećekategornik Frano Jančić.

Svakom je sudioniku pripao i mali prigodni poklon, a koristimo prigodu kako bismo još jednom svima zahvalili na odazivu.

Pokazalo se da su dubrovački šahisti željni ovakvih susreta pa ćemo se sa strane Šahovskog kluba Dubrovnik potruditi da i ubuduće upriličimo pokoji sličan događaj i time povećati broj zainteresiranih šahista za organizirani i turnir šah. Darovitih mladih šahista na dubrovačkom području nesumnjivo ima, uvijek ih je i bilo, ali je važno da ih kroz ovakva i slična natjecanja potaknemo za potpunije korištenje njihovih potencijala.

Konačni poredak:

1 Turdyev Anvar 6
2 Musić Tomislav 4½
3 Jančić Frano 4½
4 Vlahov Neven 4
5 Perak Matej 3½
6 Žuvela Mateo 3½
7 Glavić Maro 3
8 Vukić Maroje 3
9 Margaretić Ivano 3
10 Crnčević Andrija 3
11 Valjalo Đivo 2
12 Perak Ana 2
13 Grgičević Roko 2
14 Jančić Natalija 1½
15 Crnčević Nikša 1½
16 Jančić Ana 1