ODIGRANA 2. HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA ZA ŽENE ZA 2022. – DUBROVNIK 28.-30.10.2022., DEBI ŠK DUBROVNIK

U Dubrovniku, u “Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar” /ex hotel “Minčeta”/,  od 28. do 30. listopada 2022. odigrana je 2. hrvatska šahovska liga za žene za 2022. na kojoj je nastupilo 8 ekipa iz cijele Hrvatske. Po prvi put u povijesti dubrovačkog šaha na ovakvom, i uopće na nekom ekipnom šahovskom natjecanju za žene, nastupila je i ekipa Šahovskog kluba “Dubrovnik” i to u sastavu MK Nina Vuković, Sanja Bilić, Ana Rajić, Bruna Di Ceglie, Marina Serdarević i Đeni Čustović. Organizator ovogodišnje 2. hrvatske šahovske lige za žene bio je Hrvatski šahovski savez, dok su tehnički organizatori bili ŠK “Dama” iz Đakova i ŠK “Dubrovnik”. Cjelokupno natjecanje proteklo je u redu. Međutim, moramo napomenuti da su se 1. i 2. kolo igrali u hotelu “Dubrovnik President” 3., 4. i 5. u “Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar” što nije bilo predviđeno, ali zahvaljujući šahistima “Dubrovnika” prijenos kompletnih garnitura i opreme u drugu salu protekao je također u redu.

U konačnom poretku ovogodišnje 2. hrvatske šahovske lige za žene za 2022. pobjednički pokal i plasman u 1.a. hrvatsku šahovsku ligu za žene za 2023. ostvarile su favoritkinje, žene iz ŠK “Đakovo Lim-Mont” iz Đakova 8 bodova, druge su žene iz ŠD “Sisak” iz Siska /plasirale se u 1.a. hrvatsku šahovsku ligu za žene 2023./, treće iz ŠK “Dama” iz Đakova itd.

Što se tiče nastupa šahistica ŠK “DubrovniK” unaprijed smo znali da smo autsajderi, ali je svrha bila formiranje i prvi nastup u povijesti jedne seniorske ženske ekipe ŠK “Dubrovnik”. U konačnom poretku žene ŠK “Dubrovnik” zauzele su 7. pretposljednje mjesto s 2 meč i 6 pojedinačnih bodova. Pobjedu su ostvarile u meču sa “Slavoncem” iz Gradišta s 2.5 : 1,5. Na prvoj ploči MK Nina Vuković osvojila je 1 bod /od 5 mogućih/, na drugoj Sanja Bilić /2,5 od 5 mogućih/, na trećoj Ana Rajić /s 2 od 5 mogućih/, dok na posljednjoj, četvrtoj ploči Marina Serdarević je osvojila 0,5 bodova /od dva moguća/, a bez bodova su ostale Bruna Di Ceglie i Đeni Čustović.

Glavni sudac ove lige Berislav Ševelj obavio je svoj posao besprijekorno.

 

SLUŽBENA STRANICA 2. HRVATSKE ŠAHOVSKE LIGE  ZA ŽENE ZA 2022.

http://chess-results.com/tnr687904.aspx?lan=13

 

Ženska ekipa Šahovskog kluba “Dubrovnik” u Dubrovniku, Babin Kuk, 30.10.2022.

S lijeva na desno: Sanja Bilić, Marina Serdarević, Ana Rajić, Bruna Di Ceglie, Nina Vuković