ANVAR TURDYEV ŠAHOVSKI PRVAK GRADA DUBROVNIKA ZA 2022.

FIDE majstor Anvar Turdyev 60. je po redu šahovski prvak Grada Dubrovnika, ovaj put za 2022. U šest kola, pobijedio je sve svoje protivnike, između ostalog i najveće konkurente, IM Gordana Markotića i MK Tomislava Musića.

Anvar je inače stalni član Dubrovačkog simfonijskog orkestra, vrstan violinist i svakako ključni igrač Šahovskog kluba Dubrovnik, tako da ovaj uspjeh je na neki način i očekivan, jer je i po rejtingu bio na prvom mjestu.

Drugo mjesto zauzeo je IM Gordan Markotić s 4,5 boda, koliko je imao i ugodno iznenađenje ovoga turnira Neven Vlahov. MK Tomislav Musić je 4. s 4 boda, pri čemu treba uzeti u obzir da je za protivnike imao i glavne favorite, Turdyeva i Markotića. Ante Gulin na 5. mjestu osvojo je također 4 boda, koliko je imao i 6. Toni Matana. Matej Perak najbolji je među kadetima s 3.5 boda, koliko ima i 8. Maroje Vukić.

Najbolje plasirana žena je Marina Serdarević s 3 boda itd. Na prvenstvu je sudjelovalo 17 igrača, što je rekordan broj u odnosu na niz ranijih godina. Međutim, i ovaj put izostao je niz vrsnih dubrovačkih šahista, što je problem star skoro i tri desetljeća i svakako je teška zadaća nove Uprave Kluba da se u cijelosti reafirmira ovo važno šahovsko natjecanje, u čemu su na prvom koraku uspjeli.

Najuspješniji natjecatelji /Anvar Turdyev, Gordan Markotić, Neven Vlahov, Tomislav Musić, Ante Gulin/, žena /Marina Serdarević/ i kadet /Matej Perak/ dobili su odgovarajuće nagrade i priznanja.

IM Gordan Markotić, FM Anvar Turdyev, Neven Vlahov

NAJBOLJI KADET – MATEJ PERAK

NAJBOLJA ŽENA – MARINA SERDAREVIĆ

REZULTATI, POREDAK

[pgn_games]245[/pgn_games]