Početak 2. hrvatske šahovske lige – jug

Ovog vikenda, 24.- 26. ožujka,  u Podstrani kraj Splita održat će se prva seansa (tri kola) druge hrvatske šahovske lige, regija Jug, a nastupit će i prva seniorska ekipa ŠK Dubrovnik.
I ove godine ambicija i cilj su pokušati izboriti prvo mjesto i na taj način steći pravo sudjelovanja u kvalifikacijama za popunu 1. B hrvatske šahovske lige.


Podsjetimo, prošle je godine ŠK Dubrovnik premoćno osvojio drugu ligu pobijedivši u svih 11 mečeva i tek u nes(p)retnom raspletu kvalifikacija igranih u Slavonskom Brodu ostao bez plasmana u 1.B ligu.

Prema ratingu, objektivnoj igračkoj kvaliteti i timskom ozračju ŠK Dubrovnik se s pravom može smatrati jednim od favorita, ali, kao i u bilo kojem drugom sportu, opravdati tu ulogu dobrim igrama zadatak je koji ekipi tek predstoji.
Trebat će kontinuiranog odaziva najboljih igrača, strpljenja, upornosti, vještine, a jasno, i malo sreće.

Parovi prva tri kola su:

  • Petak, 24.3, u 17:00:   ŠK Dubrovnik – ŠK Hvar
  • Subota, 25.3, u 16:00: ŠK Dubrovnik – ŠK Mornar B
  • Nedjelja, 26.3, u 10:00: ŠK Makarska – ŠK Dubrovnik

Ekipa će nastupiti u sastavu: FM Anvar Turdyev, FM Ivan Bender, IM Gordan Markotić, FM Augustin Brnas, MK Tomislav Musić i MK Faruk Lošić.

Našoj ekipi želimo uspješan nastup, pratit ćemo njihove rezultate, a nakon ova tri kola  imat ćemo znatno bolji uvid kako i u našu snagu tako i u snagu naših suparnika. Recimo to tako – nakon ova tri kola vidjet će se kako “stojimo”.

Rezultati, parovi i svi detalji mogu se pratiti putem poveznice:

https://chess-results.com/tnr735270.aspx?lan=1

Momci, sretno!