Šahovski vikend za kadete u Međugorju – Mateju Peraku srebro!

Već tradicionalno, šahovski vikend u Međugorju održan od prošlog petka 24.3. do nedjelje 26.3. u organizaciji ŠK Brotnjo iz Čitluka, okupio je velik broj djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.
Na prigodnim simultankama, predavanjima i nedjeljnom turniru okupilo se, družilo i igralo šah njih preko 120.

Igralo se u tri dobne skupine U12 (mlađi kadeti), U16 (kadeti) i U20 (juniori).
U najbrojnijoj skupini, onoj U16, naš član Matej Perak osvojio je 5 i pol bodova (od mogućih 7) te na taj način zauzeo ukupno treće mjesto i srebrnu medalju za podkategoriju U14.
Bravo, Matej, rezultat za svaku pohvalu!
Ono što Matejev uspjeh čini još i većim je to što se natjecao u dobnoj skupini u koju je tek zakoračio pa je većina sudionika bila starija od njega.

I ostali članovi ŠK Dubrovnik ostvarili su zapažene rezultate što zbilja ohrabruje imajući u vidu kako su neki od njih tek nedavno kročili u šahovski svijet.
Tako je u kategoriji U12 Roko Grgičević osvojio 4 i pol boda (od 7), Maksim Vlašić 4/7, Ana Perak 3.5/7, Luka Marković 3.5/7 i Toni Vlašić 2.5/7.
U kategoriji U16, osim Mateja Peraka, nastupila je i naša članica Maja Franulović i osvojila 3/7.

Spomenut ćemo i to da je nastupio lijep broj djece iz Vele Luke i Metkovića.
Uvijek nas veseli vidjeti da se i u drugim sredinama naše županije igra šah i nastoji najmlađim šahistima pomoći u njihovu razvoju.
Zahvaljujemo i roditeljima naših mladih članova na entuzijazmu i predanosti, jer samo redovito igranje ovakvih i sličnih turnira omogućuje igrački napredak.

Za kraj, upućujemo iskrenu pohvalu organizatorima,ŠK Brotnjo iz Čitluka, na gostoprimstvu i odlično organiziranom i osmišljenom turniru, uz nadu da se vidimo i dogodine.

Svi rezultati i detalji na poveznici: https://chess-results.com/tnr746372.aspx?lan=13