ZAPISNIK SA SJEDNICE UO (18.8.2023.)

Zapisnik sa sjednice Upravnog odbora održane 18. kolovoza u 18 sati u prostorijama ŠK Dubrovnik.
Sjednici su nazočili:
Vlaho Zlošilo, predsjednik
Tomislav Musić, dopredsjednik
Ana Rajić, članica UO
Sulejman Islamović, član UO
Gordan Markotić, član UO
Predrag Zerdo, tajnik (telefonski)


Zapisnik i zaključci:

  • Usuglašen format i sadržaj raspisa adventskog turnira koji se ima održati 1.-3. prosinca.
    Tajnik će poslati završnu verziju nakon čega će se turnir i službeno raspisati. Sponzorstvo trgovačkog obrta “Bard” od velikog je značaja za klub i omogućit će veće ambicije na svim poljima djelovanja. Upućuje se zahvala na iskazanoj podršci, a nastojat će se razvijati suradnju na obostrano zadovoljstvo.
  • Osvrt na dosadašnje nastupe prve i druge seniorske ekipe dali su kapetani ekipa (Musić, Zerdo). Prva ekipa je malo podbacila u prva tri kola druge lige regija jug, ali ima još dosta prostora za popravak u preostalih 6 kola. Druga ekipa naglasak je stavila na uključivanje šireg kruga igrača i u tome se uspjelo uz vrlo dobar rezultat. Trošak nastupa druge ekipe u okviru je planiranog.
  • Na kadetskom prvenstvu RH nastupilo je 8 kadeta ŠK Dubrovnik.. Rezultati su bili zadovoljavajući. Najbolji rezultat ostvario je Matej Perak osvojivši 10. mjesto u jednoj od najjačih kategorija, kadeta do 13 godina. Za sljedeću godinu ponovo će se pokušati osmisliti model slanja kadeta na ovo prvenstvo, prihvatljiv i klubu i roditeljima.
  • Podržava se nastup ženske seniorske ekipe na 2. hrvatskoj ligi koja će se održati u Zagrebu 27.-29.10.2023.
  • Nastojat će se pokrenuti škola šaha pri klubu. Četvoro članova ŠK Dubrovnik (Ivana Perak, Nikola Bubica, Anvar Turdyev, Predrag Zerdo) u procesu su stjecanja zvanja “instruktor šaha” u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza i Hrvatske olimpijske akademije. Predsjednik će ih kontaktirati i započet će se razgovor oko ovog projekta važnog i za klub i za razvoj šaha u Gradu.
  • Ovogodišnje prvenstvo Grada u šahu pokušat će se organizirati u terminu 8-17. prosinca. Sulejman Islamović izradit će prijedlog raspisa. U narednim godinama pokušat će se ovo važno i tradicionalno natjecanje prebaciti u raniji dio godine kada ima manje događanja.
  • U prošloj školskoj godini formirane su šahovske sekcije u gradskim osnovnim školama (Ivana Gundulića, Mokošica, Montovjerna i Marina Držića). Radilo se i u Gimnaziji. U nadolazećoj godini pokušat će se pokrenuti sekcija u OŠ Lapad, a pomoći će se i OŠ Cavtat formirati sekciju. Voditeljima školskih sekcija zahvaljuje se na uloženom trudu, a klub će nastaviti pružati im svu potrebnu podršku. Od Dubrovačkog saveza sportova odobrena su sredstva za nabavu 50-ak šahovskih kompleta koje će se u dogovoru s voditeljima raspodijeliti po školama.
  • Tijekom jeseni vidjet će se kada bi se mogao pokrenuti proces ustrojavanja Županijskog saveza. Trebalo bi izraditi statut i kontaktirati ostale klubove iz županije. Koliko smo upoznati, na Mljetu je osnovan novi šahovski klub što se ocjenjuje kao jako lijepa vijest.
  • Najavljuje se početak gradnje nove sportske dvorane u Dubrovniku što će vjerojatno značiti rušenje dosadašnjeg prostora. Predsjednik će stupiti u kontakt s pročelnikom i pokušati doći do više informacija.
  • Godišnju skupštinu nastojat će se održati tijekom studenog. Detalji oko sadržaja i termina naknadno će se usuglasiti.
  • Pod razno, razgovaralo se o više tema:
    Poslana je prijava na javni poziv Turističke zajednice za dva turnira u 2024.-oj.
    Tajnik je obavijestio članove UO da će zbog poslovnih obveza imati manje vremena za angažman oko kluba nego što ga je imao u proteklom razdoblju.
    Financijski plan za 2024. ima se izraditi i poslati Dubrovačkom savezu športova do kraja listopada.
    Nekolicinu članova podržat će se u nastupu na šahovskom turniru Open Hvar 15.-21.10.2023. Detalji će se naknadno usuglasiti.
    Tradicionalni turnir Dubrovnik Open za sv. Vlaha 2024 održat će se 4. veljače 2024. Tajnik će kontaktirati Studentski dom po pitanju rezervacije dvorane.

Zapisnik sastavio Predrag Zerdo, tajnik kluba