Završila peta liga; Dubrovnik B treći

Druga ekipa ŠK Dubrovnik pobijedila je s 5-1 drugu ekipu ŠK Knez Mislav u nedjelju 29.10.2023 u Podstrani. Domaćin nas je lijepo primio, vrijeme prekrasno, a prostorije kluba u sklopu marine tako da smo uživali u ambijentu i suncu babljeg ljeta. Rezultati po pločama su:

Dražen Vlašić – Žan Glišović 0 – 1
Marin Miličević – Ante Gulin 0 – 1
Tonći Jakulj – Matej Perak 0 – 1
David Čović – Franko Matana 1 – 0
Emanuel Čović – Frano Jančić 0 – 1
Ante Sabljić – Michael Falkoni 0 – 1

Glišović je doveo svoju partiju u završnicu s raznobojnim lovcima, ali s dva pješaka više i dokazao da nisu sve takve pozicije remi. Gulin je bio pod velikim pritiskom, ali protivnik mu je aktivirao topa i odjednom su krenule matne prijetnje i pobjeda. Perak je bio puno bolji sa satom nego inače i ostavio je 10 minuta za kraj partije u kojoj je žrtvovao pješaka i napravio slobodnjaka na daminom krilu te ga doveo do kraja i pobijedio protivnika. Franko Matana je prvi put nastupio i ponijelo ga je što protivnik igra brzo pa je zabrzao i izgubio u najkraćoj partiji meča. Moj protivnik je izabrao obrnutu kraljevu indijku koju obojica nismo razumjeli pa smo nakon kraće zbrke završili u poziciji gdje imam slobodnjaka više i kojeg sam doveo do drugog reda i natjerao protivnika da mi da skakača za njega. Falkoni je nakon lošeg otvaranja dobio na poklon damu i realizirao prednost.

Na kraju lige zauzeli smo treće mjesto, s istim brojem meč poena kao i drugoplasirane Skalice, ali smo imali manje osvojenih bodova. Propustili smo priliku u meču sa Marjanom pa smo ovisili za drugo mjesto o meču dva prvoplasirana koji je završio neriješeno.

Najuspješniji igrač druge ekipe je Michael Falkoni sa 5 pobjeda iz 5 mečeva, svaka čast! Uz njega je Matej Perak uzeo 5 iz sedam partija bez ijednog poraza. Možda troši vrijeme previše, ali zato ima što za pokazati. Uz njih su još najviše nastupili Ana Rajić sa 2.5 iz 6, Neven Vlahov sa 3.5 iz 5 te Frano Jančić sa 3 iz 5.