IN MEMORIAM: TONĆI TKALEC (1955. – 2024.)

Partio je gospar Tonći

Biti u društvu čovjeka koji svoju veličinu pokazuje ljubavlju prema bližnjemu, osobito prema djeci, vedrinom duha … čini vas posebnima. Nema više gospara koji je od Buže stvorio mjesto koje su furesti obavezno hodočastili ispijajući koktel s pogledom na kajake koji se lijeno vuku po modrom prostranstvu dok se na tom platnu što nam ga je Višnji do` bljeska zeleni Lokrum.

Tamo na Buži, gospar Tonći se radovao dubrovačkoj dječici koja su ga pohodila družeći se na crno-bijeloj ploči. Bilo je to za njih posebno mjesto gdje su upravo tako i osjećali zahvaljujući blagonaklonosti i nesebičnosti našega gospara.. Tamo je rođena i ideja o jedinstvenim šahovskim figurama s likovima koji su obilježili Grad. Tamo kraj Buže, gdje se zajedno sa svojim bratom, herojem Domovinskog rata, Sinišom, kupao, tamo gdje je rastao, tamo gdje je i nastao skriveni dragulj s najljepšim pogledom, “Bard” (Mala Buža) tamo je dugo vremena bilo i mjesto okupljanja dubrovačkih šahista.
Klub više nije tamo, a otišao je i Tonći.

Partio je naš prijatelj, dobročinitelj i pokrovitelj kluba. Nema više osobe koja će velikim slovima biti upisana u povijest Grada, ali iznad svega partio je Čovjek s onim velikim početnim slovom.