Prva momčad ŠK Dubrovnik ( arhivska snimka ia 2007.)

Više uspjeha u 2011?

Za prvu ekipu Šahovskog kluba “Dubrovnik” koja je prošle godine jedva izvukla “živu glavu” u IB hrvatskoj šahovskoj ligi osnovna postava u sastavu GM Markus Ragger, IM Željko Bogut, IM Ivan Galić /prešao na hrvatsku listu/, IM Gordan Markotić, FM Ivan Bender i FM Augustin Brnas, uz rezerve MK Tomislava Šeparovića i MK Iva Ivankovića zacijelo je favorit za jedno od prva dva mjesta koja vode u elitni hrvatski šahovski razred. Potencijalni konkurenti, barem po osnovnim postavama, uglavnom su slabiji ili bar jednaki po rejtingu, dok Šahovski klub “Dubrovnik” nikad u svojih 78 godina nije imao jaču ekipu. Štoviše, skoro da bi se moglo smatrati i neuspjehom svaki plasman ispod drugog mjesta. IB hrvatska šahovska liga igra se i ove godine u Šibeniku od 3. do 13. listopada.

Vrlo je jaka i druga ekipa Šahovskog kluba “Dubrovnik” koja se i dalje natječe u II. hrvatskoj šahovskoj ligi – skupina jug /ŠK Casper je otkazao i prošlogodišnje 8. mjesto pokazalo se ipak spasonosnim/. Za drugu postavu Šahovskog kluba “Dubrovnik” nastupit će Tomislav Musić /I/, Faruk Lošić /MK/, Ivo Sindik /MK/, Maroje Portada /MK/, Vicko Marunčić /MK/, Vlaho Marunčić /I/, Tonko Marunčić /IV/, Igor Begić /VK/, Enes Muslić /I/ i Žan Glišović /III/. U ovom rangu apsolutni favorit je Šahovski klub “A1 Split”, a stanovite izglede ima i Šahovski klub “Zadar” ali za spomenutu dubrovačku postavu već sad je realno pretpostaviti plasman od trećeg do petog mjesta u konkurenciji 10 ekipa, što znači da se ne bi ni u kojem slučaju trebao ponoviti prošlogodišnji neuspjeh i borba za opstanak.

Druga momčad ŠK Dubrovnik ( arhivska snimka iz 2007.)
Druga momčad ŠK Dubrovnik ( arhivska snimka iz 2007.)

Na kraju, spomenimo da će prva postava Šahovskog kluba “Dubrovnik” nastupiti i ove godine u Hrvatskom šahovskom kupu koji se igra na četiri ploče u Šibeniku od 18. do 23. svibnja i za očekivati je puno bolji plasman, makar u gornjem dijelu tablice natjecanja u kojem nastupa tridesetak ekipa.