Za početak dva boda

Od 1.-3. travnja u Splitu odigrana su prva tri kola ovogodišnje 2.HŠL – jug. Igralo se u prostorijama ŠK Mornar. Druga ekipa ŠK DUbrovnik zabilježila je jednu pobjedu i dva poraza te će tako sa dva meč boda čekati jesenski dio natjecanja. U odnosu na prošlu godinu za drugu ekipu ŠK Dubrovnik ne nastupaju više IM Ivan Galić koje se priključio prvoj momčadi te Relje Seferovića. Pojačali su nas Igor Begić, te Faruk Lošić koji prošle godine nije previše nastupao zbog kvote stranih igrača.

Prvo kolu nam je donijelo ekipu HŠK SKradin protiv koje smo prošle godine ostvarili pobjedu od 4:2. Ekipa Skradina u odnosu na prošlu godinu se nije mijenjala te je ponovno zabilježena pobjeda i to minimalna od 3,5:2,5. Kako je meč počeo stanje po pločama je bilo jako dobro te se možda mogla očekivati i veća pobjeda, ali glavno da su dva meč boda bila na našem kontu.

ŠK Dubrovnik II – HŠK Skradin 3,5:2,5

Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Vedran Prlac remi
2.ploča: Faruk Lošić – Srećko Truta 1:0
3.ploča: Maroje portada – Damir Gracin 1:0
4.ploča: Zdenko Bender – Željko Nakić 0:1
5.ploča: Vicko Marunčić – Goran Grozdanić 1:0
6.ploča: Vlaho Marunčić – Josip Štimac 0:1

Drugo kolo nam je donijelo jednog od dva favorita ovogodišnjeg natjecanja ŠK Zadar. U odonosu na prošlu godinu ŠK Zadar je doživio određene promjene. Tako je iz kluba otišao IM Saša Martinović koji je na netom završenom Europskom prvenstvu uhvatio potrebnu GM normu. Iako je bio prijavljen nije se pojavio ni IM Vlado Jakovljević. Umjesto spomenutih igrača nastupali su IM Patrick Levačić te MK Toni petrušić koji su prošle godine nastupali za ŠK Casper iz Zadra. Moram li napomenuti da je mladi Toni bio nabolji igrač prošlogodišnje druge lige kada je na 4 ploči napravio 7.5 iz 8. Ove godine je ponovno zabilježen poraz koji za razliku od prošlogodišnjeg bio minimalan od 3,5:2,5. Zadovoljni jedino možemo biti sa prikazanom igrom i doista šteta da nismo uspijeli napraviti senzaciju i otkinuti 1 bod protiv favoriziranih Zadrana.

ŠK Dubrovnik II – ŠK Zadar 2,5:3,5

Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Ivan Jakić 0:1
2.ploča: Faruk Lošić – Levačić Patrick 0:1
3.ploča: Maroje portada – Toni Petrušić 0:1
4.ploča: Zdenko Bender – Marko Stipić 1:0
5.ploča: Vicko Marunčić – Ante vidović remi
6.ploča: Igor Begić – Josip Bubičić 1:0

U trećem kolu igrali smo protiv domaćina ŠK Mornar koji nije doživo znatne izmjene u sastavu od prošle godine. Nažalost po nas nismo uspijel ponoviti rezultat od prošle godine već smo meč izgubili 3,5 : 2,5. Nakon starnih 2:0 nismo uspijeli zadžati prednost i barem doći do 1 boda.

ŠK Dubrovnik II – ŠK Mornar 2,5:3,5

Rezultati po pločama:
1.ploča: Tomislav Musić – Miro Bobanac 0:1
2.ploča: Faruk Lošić – Igor Knežević remi
3.ploča: Maroje portada – Andrija Baturina 0:1
4.ploča: Zdenko Bender – Jovan Milosavljević 0:1
5.ploča: Vicko Marunčić – Slaven Jurić 1:0
6.ploča: Igor Begić – Darko Bočina 1:0

Iako ne volim izdvajati nikoga kada je u pitanje ekipno natjecanje moramo pohvaliti našeg novog člana Igora Begić (2/2) te starog lisca Vicka Marunčića (2,5/3).