Tonko Marunčić, Vlaho Marunčić i Tomislav Musić

Marunčići na vrhu

Završeno je prvenstvo grada Dubrovnika u brzopoteznom šahu za 2011. godinu. Odigrano je 18 turnira, a ukupno je sudjelovalo 38. igrača od čega je 31. igrač konkuriro za titulu najboljega. Ovogodišnji pobjednik je Vlaho Marunčić koji je prikupio 206,0 bodova. Drugo mjesto zauzeo je Tonko Marunčića koji je prikupio 193,0 boda ispred trećeplasiranog Tomislava Musića koji je prikupio 179,0. Bodovalo se 12 najboljih turnira, a dodajmo da je ove godine najviše turnira osvojio Andrija Baturina koji je 4 puta osvajao prvo mjesto, no na kraju je tek zauzeo 4. mjesto u ukupno poretku budući nije odigrao dovoljan broj turnira da bi konkurirao za pobjednika.

Izdvojit ćemo i to da su ove godine tijekom ljetnih mjeseci prvi put organizirani službeni brzopotezni turniri na plaži (ukupno tri turnira) što je bio pun pogodak te se nadamo da ćemo sljedeće godine tu tradiciju nastaviti te je proširiti za sve turnire od lipnja do rujna.

Sljedeće prvenstvo grad Dubrovnika u brzopoteznom šahu za 2012. započinje 6. siječnja kada se igra prigodni turnir za blagda Sv.Tri kralja. Početak turnira je zakazan za 18:00 u klupskim prostorijama.