Miloš Vlatković, Bastien Dubessay, Uroš Krstić

Francuz Dubessay pobjednik

U gruškom restoranu “Zrinski” odigran je šesti po redu međunarodni šahovski turnir “Dubrovnik Open 2012.” u povodu blagdana dubrovačkog parca Svetoga Vlaha. Iako se razmišljalo čak i o odgađanju, zbog golemih vremenskih nepogoda i blokade prometnica prema Dubrovniku, turnir je ipak odigran, sa znatno manje sudionika i slabijeg rejtinga. Nastupila su 32 šahista iz Hrvatske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Rusije /velemajstor Bojan Kurajica, 1 međunarodni majstor, 7 FIDE majstora itd./.

Miloš Vlatković, Bastien Dubessay, Uroš Krstić
Miloš Vlatković, Bastien Dubessay, Uroš Krstić

U krajnjem poretku pobijedio je FIDE majstor Bastien Dubessay iz francuskog Rueil Malmaisona, grada prijatelja Dubrovnika sa 7.5 bodova od 9 mogućih, drugi je Miloš Vlatković iz Crne Gore sa 7 bodova, treći međunarodni majstor Uroš Krstić iz Hrvatske sa 6.5 bodova, dok su 4. do 7. mjesto podijelili Božo Marić /MNE/, Julien Song /FRA/, Vaso Petijević /MNE/ i dubrovački šahist Relja Seferović, svi s po 6 bodova.

Tomislav Musić, Relja Seferović, Tonko Marunčić
Tomislav Musić, Relja Seferović, Tonko Marunčić

Najbolje plasirani igrač iz Dubrovačko-neretvanske županije izvan nagrađenih Vlaho Marunčić iz Dubrovnika, dok je u konkurenciji veterana najbolji Slavko Grgić iz Dubrovnika. Prvak Grada Dubrovnika u ubrzanom šahu za 2012. također je Relja Seferović, drugi je Tonko Marunčić, treći Tomislav Musić, četvrti Vlaho Marunčić, peti Faruk Lošić, šesti Slavko Grgić itd.

Dubrovački šahisti sa francuskim prijateljima
Dubrovački šahisti sa francuskim prijateljima

Potonjih šest dubrovačkih šahista odigrat će na jesen jednokružni Berger turnir po “normalnom tempu” za prvaka Grada Dubrovnika u šahu za 2012. Najbolje plasirani šahisti dobili su prigodne pokale i novčane nagrade glavnog pokrovitelja, Grada Dubrovnika. Turnir je bez ikakvih primjedbi vodio međunarodni šahovski sudac Sulejman Islamović iz Dubrovnika.