Život u Drugoj ipo ligi

Ove nedjelje održan je ždrijeb Druge lige-jug. Kao i uvijek igrati će se u tri dijela po tri kola. Prva tri kola igramo protiv Bačvica, Primoštena i Omiša. Bačvice su nam stari poznanici, s Primoštenom uvijek igramo dobar šah, a s Omišom obrnuto-redovito gubimo pa makar mi imali i inter-majstora u ekipi. Drugi dio lige igrati ćemo na jesen protiv Mravinaca, Kaštela i Mornara dok treći dio igramo protiv Privlake, Klisa i Makarske. Kaštela i Mornar su favoriti lige tako da će vjerojatno ključan biti nastup u zadnja tri kola koja se vjerovatno igraju u Makarskoj.

Bilo tko tko je imalo pratio drugu momčad Dubrovnika zna za “makarsko prokletstvo”. Tamo nikad nismo ni remi izborili. Valjda bi nam lakše bilo igrati nogomet u planinama Ekvadora nego šah u Makarskoj.

Kako god, liga će biti zanimljiva. Dosad smo uvijek pripadali Drugoj ipo ligi-taman smo imali toliko sreće u mečevima Treće lige-jug da bi ušli u Drugu, a opet isto toliko nam je malo sreće nedostajalo da bi uspjeli ostati u Drugoj. Možda ovo bude neka drukčija godina.