JUNIORI PRVACI DALMACIJE ZA 2020.

Juniori ŠK Dubrovnika pobjednici su II. hrvatske juniorske šahovske lige – skupina Jug za 2020. koja je od 23. do 25. listopada 2020. održana u hotelu “Medena” u Trogiru. Tako su se naši mladi šahisti nakon punih 19 godina ponovo vratili u I. hrvatsku juniorsku šahovsku ligu na kojoj će nastupiti 2021. Zadnja generacija kojoj je to uspjelo davne 2001. igrala je u sastavu: Enes Muslić, Tomislav Musić, Maroje Portada i Vlaho Marunčić.

Na ovogodišnjoj ligi pravo nastupa imale su ekipe: ŠK Bibinje (Zadarska županija), ŠK Primošten (Šibensko-kninska županija), ŠK Brda Split (Splitsko-dalmatinska županija) i ŠK Dubrovnik (Dubrovačko-neretvanska županija). Prvo mjesto podijelili su s po pet meč bodova /od 6 mogućih/ “Dubrovnik” i “Primošten”, ali su naših juniori pobjednici lige po dodatnim kriterijima Pravilnika o šahovskim natjecanjima Hrvatskog šahovskog saveza. Inače, u međusobnim susretima juniori “Dubrovnika” i “Primoštena” odigrali su neriješeno 2:2, dok su naši igrači pobijedili juniore ŠK “Brda” iz Splita s 3;1 i ŠK “Goran” iz Bibinja sa 6:0 /b.b./.

Ovaj lijepi uspjeh juniori ŠK “Dubrovnik” ostvarili su u sastavu: Josip Penava, Domagoj Bjeliš, Fabjan Vlašić i Martin Baće. Najučinkovitiji pojedinac bio je Fabjan Vlašić na trećoj ploči /inače se igralo na četiri ploče/ sa stopostotnim učinkom, čime je ujedno postao i najuspješniji igrač lige.

Na slici su: Domagoj Bjeliš, Josip Penava, Ivica Brkić /predsjednik HŠS/, Fabjan Vlašić i Martin Baće.

[pgn_games]181,182,183,184,185[/pgn_games]