Osvojene tri medalje na Otvorenom prvenstvu za kadete i juniore SDŽ

Na prvom Otvorenom prvenstvu Splitsko-dalmatinske županije za kadete i juniore, održanom u Krivodolu, 12. studenog 2022, nastupilo je 50 ponajboljih kadeta i juniora iz četiri dalmatinske županije, kao i iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Šahovski klub Dubrovnik vrlo uspješno su predstavljali dvoje kadeta i jedna kadetkinja. Iako je bio tek 31. nositelj na turniru, Matej Perak je u konačnom poretku pretekao brojne mnogo starije i iskusnije protivnike, zaradio je zavidan broj novih poena na Međunarodnoj rejting listi FIDE, te osvojio srebrenu medalju u konkurenciji M-12. Jedan od najmlađih sudionika na turniru, Andrija Crnčević iz ŠK Dubrovnik osvojio je brončanu medalju u konkurenciji M-8, dok je Ana Perak osvojila srebro u konkurenciji kadetkinja.

Suci turnira Ilija Knezović iz Aržana, Ante Ljubičić iz Imotskog i Saša Tadinac iz Trilja, obavili su zahtjevan posao besprijekorno, dok je pehare i medalje najboljim sudionicima uručio član Izvršnog odbora Hrvatskog šahovskog saveza gospodin Božo Mišković iz Splita.

Sve rezultate turnira možete vidjeti na poveznici https://chess-results.com/tnr676698.aspx?lan=13&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30