B EKIPA BEZ POBJEDE

U nedjelju, 7. travnja, druga ekipa ŠK Dubrovnik odigrala je drugo kolo 5. Hrvatske šahovske lige jug u sastavu: Matej Perak, Ana Rajić, Toni Matana, Luka Vojvoda, Tonko Sebastijan i Neven Vlahov. Protivnici su bili druga ekipa ŠK Knez Mislav iz Podstrane.
Gosti iz Podstrane, nažalost, nisu došli u punom sastavu (5 igrača od 6), pa se Luka nije previše umorio. Dok je ostatak ekipe tek razvijao figure i ulazio u središnjicu, Neven je već pobijedio svog protivnika u svom brzom stilu.

Matej i Ana su imali čvrste pozicije protiv svojih protivnika, ali unatoč dobroj igri, u prelomnim trenucima partija, prednost je ipak pripala gostima iz Podstrane koji su uzeli pobjede na prve dvije ploče. Tonkova partija sadržavala je sve elemente prave šahovske partije – od rane prednosti i figure više na početku, preko malog opuštanja i pružanja šanse protivniku, do ponovnog povratka u igru i konačnog poraza u završnici – sve u svemu jedna fenomenalna partija iz koje se mogu izvući vrlo vrijedne lekcije.

Pri rezultatu 2:3 čekao se još rezultat Tonijeve partije. Toni je igrao smireno i staloženo, te je pronalazio odlične poteze koji su mu na kraju donijeli zasluženu prednost i bolju poziciju. No, zbog kompleksnosti i trajanja partije, koja se igrala više od tri sata, nije uspio realizirati poziciju, te je partija završila remijem, uz konačni rezultat 2,5:3,5 u korist druge ekipe ŠK Knez Mislav.Gostima iz Podstrane upućujemo sportske čestitke na pobjedi, a našoj ekipi pohvale za izvrsne partije, iako finalni rezultat to ne odražava baš najbolje. Sljedeće na redu za drugu ekipu ŠK Dubrovnik je gostovanje u Solinu 5. svibnja, gdje se nadamo jednako kvalitetnim partijama kao i dosad, uz osvajanje prvih bodova.

Rezultati: https://chess-results.com/tnr903413.aspx?lan=1&art=3&rd=2