Održan rapid turir – Turdyev pobjednik!

Nakon održanog Uskrsnog brzopoteznog turnira i drugog kola 5. Hrvatske šahovske lige prošlog tjedna, nastavili smo s bogatim šahovskim programom za travanj. Turnir u ubrzanom šahu, s tempom od 15 minuta za cijelu partiju i dodatkom od 5 sekundi po potezu, održao se jučer u prostorijama Kluba. Privukao je 15 prijavljenih igrača koji su se natjecali u 7 kola.
Za bogati nagradni fond pobrinuo se član Kluba Stijepo Njirić, koji je sponzozirao ovaj turnir i ovim putem mu se još jednom zahvaljujemo!

Završni poredak na turniru bio je sljedeći:
1. FM Anvar Turdyev s rezultatom od 6 bodova iz 7 kola
2. Žan Glišović s rezultatom od 5,5 bodova iz 7 kola
3. IM Gordan Markotić također s rezultatom od 5,5 bodova iz 7 kola

Na ovome turniru, dodijeljene su i posebne nagrade: dvije nagrade za najuspješnije igrače s FIDE rapid rejtingom do 1800 i nagrada za najuspješnijeg juniora (rođenog 2004. godine ili kasnije). Prvu nagradu za najuspješnijeg igrača s FIDE rapid rejtingom do 1800 osvojio je Marijan Šaltić, dok je drugu nagradu osvojio njegov brat Marin Šaltić. Luka Vojvoda odnio je nagradu za najuspješnijeg juniora. Čestitamo svim prvoplasiranim igračima i osvajačima posebnih nagrada!
Turnir su uspješno organizirali i sudili već uhodani dvojac Leonardo Jerković kao glavni sudac i Ivan Potrebica kao zamjenik glavnog suca.

U tjednima pred nama nastavljamo s dinamičnim programom, uključujući Otvoreno kadetsko prvenstvo Grada koje se održava od 19. do 21. travnja i brzopotezni turnir koji je planiran za Međunarodni praznik rada. Sve informacije bit će objavljene na vrijeme na web stranicama Kluba.
Zahvaljujemo na odazivu i vidimo se uskoro!

Rezultati: https://chess-results.com/tnr919206.aspx?lan=1&art=4…