Uspješan vikend za 2. ekipu!

Jučer smo u sklopu 4. kola 5. Hrvatske šahovske lige ugostili drugu momčad Šahovskog kluba Imota iz Imotskog. Druga ekipa Šahovskog kluba Dubrovnik, koju su činili Michael Falkoni, Matej Perak, Ana Rajić, Tonko Sebastijan, Miho Karač i Leonardo Jerković, tražila je prve bodove u ligi protiv ekipe koja ima spoj iskusnih i nadolazećih šahista.
Prvi koji je završio svoju partiju bio je gospar Miho Karač, jedna od legendi dubrovačkog šaha. Za sve članove ekipe, a i za mene osobno, bilo je zadovoljstvo vidjeti ga nakon dužeg vremena za šahovskom pločom u ligaškom meču. Odigrao je vrlo lijepu i odmjerenu partiju, koja je dokaz da šahovski dodir i elegancija ostaju za vazda. Čestitke za sjajnu partiju!

Michael je osvojio damu protivnika na početku partije i nije imao većih problema zadržati tu prednost. Matej i Ana su od početka imali bolje pozicije protiv svojih protivnika i, poput Michaela, pretvorili svoje partije u bodove za ekipu. Bravo!
Leonardova partija bila je jedna od najzanimljivijih po pitanju pozicije, uz otvorenu igru, napad i pritisak s obje strane. Iako se u jednom trenutku činilo da je Leonardov protivnik pronašao liniju koja ga izvlači iz problema, dogodio se previd po pitanju slabosti zadnjeg reda i kralja, koju je Leo pronašao i pobijedio svoju partiju. U proteklih nekoliko mjeseci navikli smo ga gledati kao glavnog suca na turnirima, ali je pokazao da ima još što za reći i po pitanju igre.

Tonko je ostao posljednji u prostoriji koji je još igrao svoju partiju. Na kraju je njegov protivnik u završnici ostao s pješakom više, što je bilo dovoljno da gosti uzmu jedini bod. Glavu gore, bit će bolje!
Konačni rezultat bio je 5:1, što sugerira određenu jednostranost, ali je to ipak trebalo zaraditi partijama. Našoj ekipi još jednom iskrene čestitke na prvim bodovima u ligi, a drugoj ekipi Imote čestitamo na izazovu i jednom lijepom šahovskom druženju.

Podsjećam sve koji to još nisu učinili da se prijave na turnir u ubrzanom šahu koji će se održati povodom Dana državnosti u prostorijama Šahovskog kluba Dubrovnik: 30. svibnja u 16:00 sati. Za više informacija: https://www.skdubrovnik.hr/…/rapid-turnir-povodom-dana…/