Počela su ligaška natjecanja

Počela su ligaška natjecanja, a druga ekipa ŠK Dubrovnik ove godine nastupa u 3.HŠL – JUG. U odnosu na prošlu godinu ekipi se priključio Marko Jelčić 2141 čiji matični klub je Široki Brijeg BIH. Nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz 2.lige, ove godine pokušat ćemo osvojiti jedno od prva dva mjesta koja bi nas vratila u viši rang natjecanja. Uz drugu ekipu ŠK Dubrovnik u 3.ligi natupa još 6 momčadi: ŠK GORAN II Bibinje, ŠK PETAR ŽAJA Aržano , GŠK MRAVINCE CEMEX II Mravince, ŠK PETAR SEDLAR-PEPE II Kaštel Novi, ŠK BAČVICE Split te ŠK EPETIUM Stobreč. Ekipa ŠK KNIN je nakon prvog kola odustala od natjecanja.

Prvo kolo odigrano je 21.travnja kada smo ugostili drugu ekipu ŠK GORAN iz Bibinja. Za ŠK Dubrovnik nastupali su redom Marko Jelčić, Vlaho Marunčić, Tomislav Musić, Vicko Marunčić, Bajro Sarić i Tonko Marunčić. Zabilježena je uvjerljiva pobjeda od 5:1.

ŠK DUBROVNIK 2 Dubrovnik – ŠK GORAN 2 Bibinje 5:1

1. Marko Jelčić – Vitomir Lasić 1:0
2. Vlaho Marunčić – Anđelko Sorić 1:0
3. Tomislav Musić – Ivan Sorić 1:0
4. Vicko Marunčić – Jerolim Šindija 1:0
5. Bajro Sarić – Bruno Fuzul 0:1
6. Tonko Marunčić – Joso Šimunić 1:0

Drugo kolo odigrano je 28. travnja kada smo gostovali u Aržanu kod ekipe ŠK Petar Žaja. Na “teškom gostovanju” upisan je prvi poraz od 3,5:2,5. Za ŠK Dubrovnik nastupali su redom: Marko Jeličić, Faruk Lošić, Tomislav Musić, Vicko Marunčić, Bajro Sarić i Igor Begić. Prije samog meča članovi obaju klubova održali su malu ceremoniju polaganja cvijeća na grobnicu Josipa Jovića i Petra Žaje koji su rodom iz Aržana. Josip Jović je prvi poginuli hrvatski redarstvenik u domovinskom ratu dok Petar Žaja čije ime nosi šahovski klub kao i memorijalni turnir koji se ove godine igra 26. svibnja je poginuo na dubrovačkom ratištu.

ŠK PETAR ŽAJA Aržano – ŠK DUBROVNIK 2 Dubrovnik 3,5:2,5

1. Kruno Ledić – Marko Jelčić 0:1
2. Toni Mišković – Faruk Lošić 0:1
3. Josip Meštrović – Tomislav Musić 1:0
4. Božo Mišković – Vicko Marunčić 1:0
5. Stjepan Žaja – Bajro Sarić 1:0
6. Ivo Novak – Igor Begić remi

U trećem kolu koje se igra 12. svibnja ŠK DUbrovnik je slobodan, te se za nas liga tek nastavlja u rujnu točnije 8.rujna kada ja na rasporedu 4. kolo gdje gostujemo u Mravincima kod istoimenog domaćina.